Czéh László blogja

A bizalom üzleti értéke

Előző posztomban a bizalom szervezeti jelentőségéről írtam. Most nézzük hogyan tudjuk meghatározni a bizalom üzleti értékét. Vagyis inkább fordítsuk meg a dolgot, és nézzük mibe kerül a bizalmatlanság légköre. Ahhoz, hogy a bizalom értékét meg tudjuk határozni, a bizalom hiányának költségeiből kell kiindulnunk. Vajon mennyibe kerül egy cégnek, ha olyan vezetője van, aki nem bízik a beosztottjaiban és állandóan ellenőrzi őket?

Mi a baj a tradicionális szoftverfejlesztéssel?

Alapvetően semmi, amire létrehozták, arra tökéletes. Kérdés, hogy stratégiai szempontból célravezető-e.

Idei harmadik meetupunk egyik előadása és vitatémája ezt a kérdést járta körbe.

Mire is hozták létre az enterprise világ szereplői a hagyományos, konzervatív fejlesztési rendszereit?

Mitől jó egy munkahely?

Aki dolgozott már több helyen tanúsíthatja, mekkora különbség tud lenni két, látszólag hasonló munkahely között. Az egyikbe szívesen járnak az emberek és nem lesik már délután 3-kor a munkaidő végét, a másikban úgy érzik magukat, mint a gályarabok...

Mi igyekszünk, hogy a Unify Lab vonzó, izgalmas, jó munkahely legyen, ezért a nálunk dolgozók, a jelentkezők és a témával foglalkozó szakemberek véleménye mellett érdeklődéssel figyeljük az ezzel kapcsolatos kutatásokat is.

Megpróbáljuk összefoglalni, miért is szeretnek az emberek egyes munkahelyeken dolgozni.

Így dolgozunk

"A hős olyan valaki, aki megérzi a szabadsággal járó felelősséget."

Bob Dylan

Szabadság és felelősség. Ez a két alapérték, amit a Unify Lab vezetői minden lehetséges fórumon szeretnek hangsúlyozni. Bár maguk a szavak  mindenkinek ismerősen csengenek, szeretnénk elmondani, mit is jelentenek a mi viszonyaink között.

Mindnyájan szabadságra vágyunk, és egy munkahely óhatatlanul korlátozza ezt a szabadságot. A kérdés az, hogy ezt egy állandó kényszerként éljük meg, vagy tudatában vagyunk, hogy valaminek az érdekében lemondunk szabadságunk egy részéről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Czéh László blogja csatornájára