Mitől jó egy munkahely?

Megosztás

Aki dolgozott már több helyen tanúsíthatja, mekkora különbség tud lenni két, látszólag hasonló munkahely között. Az egyikbe szívesen járnak az emberek és nem lesik már délután 3-kor a munkaidő végét, a másikban úgy érzik magukat, mint a gályarabok...

Mi igyekszünk, hogy a Unify Lab vonzó, izgalmas, jó munkahely legyen, ezért a nálunk dolgozók, a jelentkezők és a témával foglalkozó szakemberek véleménye mellett érdeklődéssel figyeljük az ezzel kapcsolatos kutatásokat is.

Megpróbáljuk összefoglalni, miért is szeretnek az emberek egyes munkahelyeken dolgozni.

1.  A munkahely: az emberekkel

A szép kialakítás a fontos? A biciklitároló? A csocsóasztal (szinte már kötelező elem ott, ahol informatikusok dolgoznak)? Dehogy! Ha bárkit megkérdezel emlékezetes munkahelyeiről, mindenki az embereket, a jó társaságot, a jó légkört fogja emlegetni. (Felmérések szerint háromszor annyian hivatkoznak erre, mint bármi más okra.)

Nálunk a Unify Lab-nál igen jó a csapat (ennek is köszönhető, hogy szinte nincs is fluktuáció). Mi mindent megteszünk, hogy már a jelentkezés idején megismerhess minket.

2. Éljen a szabadság!

Ki szereti a merev kötöttségeket, a rabszolgaságot. Az (egészséges) emberek ott szeretnek dolgozni, ahol szabadnak, önállónak érezhetik magukat, ahol érzik a munkaadó rugalmasságát.

Ebben is egyetértünk a témában nálunk járatosabb szakemberekkel. A szabadság rendkívül fontos, de gyorsan hozzátesszük: legalább ilyen fontos, hogy az felelősséggel is párosuljon.

Mi az agilis módszertant alkalmazva, kis csapatokban dolgozunk, ahol nagyfokú szabadságot és önállóságot élvezhetsz. (Szinte vállalkozónak érezheted magad.) A szabadság mellett persze nagyon fontos, hogy a kitűzött célokat el kell érnünk.

3.  Munkahelyi kultúra

A munkateljesítményt nagyon meghatározza a tágan értelmezett környezet, kultúra. Nagyon jó dolog, ha babzsákokon lehet üldögélni, mindenki örül az ingyen üdítőnek, de a munkahelyi kultúra meghatározója mégis az átláthatóság, a hitelesség, az őszinteség.

A Unify Lab viszonylag kis szervezet (létszámunk még 100 fő alatt van), rövid idő alatt mindenkit személyesen megismerhetsz.  Az agilis fejlesztés követelményeinek megfelelően  lapos a szervezet. A legfelsőbb vezetők is közöttünk mozognak, ha szükséges, bármikor megszólíthatod őket.

4. Változatosság

A legtöbb ember nem szereti a futószalag-munkát, a monoton ismétlődő munkafázisokat. Szinte mindenki előnyben részesíti a változatosabb munkát kínáló munkahelyeket.

Nálunk az agilis  módszerek eleve biztosítják, hogy senkinek ne kelljen leragadnia egyetlen szerepkörnél. Támogatjuk a (folyamatos) tanulást, a változatos munka legfőbb biztosítékát is.

5. Kellenek a kihívások

A kihívások nélküli, csendes, „langyos” munkahelyeken csak elbágyadnak az emberek, nem érzik, hogy valóban szükség van rájuk, hogy ők viszik előre a dolgokat. Fontos viszont, hogy a kihívások a dolgozók elköteleződésével párosuljanak. Ha ugyanis az emberek nem érzik maguknak a kihívásokat, azok nem hatnak rájuk ösztönzőleg.

Nem mindenki reagál azonosan a kihívásokra. Van, akit a nagy ugrások megijesztenek, de sok, kis lépéssel gyorsabban haladnak.

Mi egy rendkívül izgalmas területen, globális piacra, nemzetközi együttműködéssel dolgozunk. Nem kell félni, hogy bárkinek is unatkoznia kellene.

Hozzászólások

Kedves Zoltán! Mi abban hiszünk, hogy mindenkinek van egy saját belső motivációja, ami mozgatja.

Tehát mi nem akarjuk motiválni a kollégákat, mint sok helyen, ahol rá akarják venni az embereket, hogy valami olyat csináljanak, ami nekik nem fontos.  Ezt általában valamilyen bullshit jellegű kommunikációval, jutalommal, és büntetéssel igyekeznek elérni.

Ezzel szemben mi "mindössze" kihívó célokat tűzünk ki, megfelelő környezet teremtünk és támogatást adunk nekik, így a saját belső igényeik, céljaik találkoznak a vállalat céljaival. 

Czéh László