Czéh László

Czéh László vagyok, a Unify Lab vezetője. 

15 éve léptem be a céghez, pályakezdő szoftvertesztelőként, majd fejlesztőként folytattam karrierem. Ez volt az az időszak, amikor még csak kevesek zsebében volt mobiltelefon. Ez volt az a periódus, amikor várakozva ültünk a gépeink mellett, hogy a modem tárcsázzon és beléphessünk az internetre. Az telekommunikáció vívmányai még nem voltak a mindennapjaink részei, de az irány már érzékelhető volt. 

Bár az iparág szédületes sebességgel fejlődött - és fejlődik -, a valóság ugyanilyen gyorsasággal szembesített Peter Drucker menedzsment guru tételének igazságával: “A kultúra megeszi a stratégiát reggelire, a technológiát ebédre”.

A homályosan megfogalmazott  célok, a merev vállalati struktúra, a felesleges fontoskodásból következő értelmetlen feladatok, nem a terület izgalmasságát, hanem (sokszor) a gépsor monotonitását hozták. Egyik feature a másik után, egyik hibajavítás a másik után… Ennél már csak az volt rosszabb, amikor még azt is megszabták és beleszóltak, hogyan végezzem el a feladataimat. Korlátozva a szakmai döntési szabadságot, akadályozva az új ötletek megvalósítását. 

Minden rosszban van valami jó, ahogy mondani szokták. Mivel én is megtapasztaltam milyen nyomasztó és hátráltató egy olyan főnök, aki feladatokat oszt és ellenőriz, én ennek ellenkezőjére törekszem és erre ösztönzöm minden munkatársamat. 

Meggyőződésem, hogy a szervezeti kultúra nagymértékben befolyásolja egy cég teljesítményét és versenyképességét. Az egyéni felelősségen alapuló vállalati kultúrában – mint amire mi is törekszünk - mindenki megtalálja a saját helyét, szerepét és olyan értelmes feladatokat, ami által fejlődni is tud. 

Éppen ezért, cégünk vezetőinek feladata – magamat is beleértve -, hogy tiszta, egyértelmű irányokat jelöljünk ki és “bullshit”-mentes válaszokat adjunk arra, hogy milyen feladatokat kell megoldanunk és miért. Emellett a lehető  legtöbb szabadságot biztosítsuk ahhoz, hogy kollégáink megvalósíthassák szakmai elképzeléseiket, ötleteiket. A kollégák feladata pedig az, hogy megtalálják hogyan lehet az adott problémát a lehető legjobban megoldani. 
(Azért, hogy a nap végén úgy érezhessük, ma is érdemes volt felkelni és holnap is értelme lesz újra kezdeni.)