Enterprise SW Engineering Meetup

Megosztás
  • Mi is az a meetup?

Akiknek még újként hat a szó, a meetup találkozót jelent. Méghozzá azonos érdeklődésű körű emberek találkoznak szabadidejükben, egy nem hivatalos közegben, hogy egymástól tanuljanak, tapasztalatokat cseréljenek.

A meetup mozgalmat az amerikai 9/11 katasztrófa után hozták létre, hogy a társadalmat felrázzák és kihúzzák a sokkos állapotból. Azután olyan sikeresen működött sok területen, hogy egyre terjedt, már nem csak az államokban. Mára számtalan meetup üzemel Budapesten is a meditációtól kezdve a nyelvtanuláson és informatikai témákon át a borkultúráig.

  • Az Enterprise SW Engineering meetup megszületése

Jómagam is látogatok rendszeresen szoftverfejlesztési témájú meetupokat, kiváló lehetőségnek tartom, hogy lépést tartsak ezzel a rohamosan fejlődő szakmával. A tavalyi évben merült fel a ötlet, hogy egy saját meetupot indítsunk, mely kifejezetten az enterprise környezetben fejlesztőknek hoz izgalmas témákat, mivel ilyen fórum eddig nem létezett. Így jött létre az Enterprise SW Engineering Meetup.

Januárban meg is hirdettük az első alkalmat, izgatottan várva, hogy vajon lesz-e érdeklődés. Pozitív meglepetésben volt részünk, jó ötvenen már el is jöttek. Évindítóként áttekintettük az esztendő várható technológiai trendjeit és beszélgettünk róla, hogy vállalati környezetben fejlesztőként mit is érdemes kezdenünk ezzel. Másik témánk a manapság divatos agilis fejlesztés volt. Vendégelőadónk, Bodó Zsolt a Sprint Consultingtól azokról a szerepkörökről beszélt, melyek ilyen környezetben létjogosultságot nyernek.

  • Teltházas rendezvény, fiatalos lendület

Második alkalmunkon az architekturális változásokat vettük nagyító alá. Ezúttal már teltházas volt a rendezvény. Konkrét esettanulmányokat mutattunk be nem SQL alapú adatbázisok és a GWT témakörében. Szenvedélyes szakmai beszélgetés alakult ki az est folyamán, ezt öröm volt látni.

  • A folytatásban...

Márciusi programunk középpontjába azt a területet állítottuk, melyben leginkább otthon vagyunk, a kommunikációs platformok fejlődését. Pusztai Péter kollégánk előadása nagyszerű áttekintést ad és megismertet a jövőben várhatóan domináns WebRTC platform alapjaival. Sok vita folyik a világban a szoftverfejlesztési módszertanokról, melyik a legjobb. Mi azt valljuk, hogy a választ attól függ, mire. Bemutatjuk a mi tradicionális fejlesztésünk és annak problémáit. Ezzel egy olyan eszközrendszert adunk más fejlesztőknek, hogy mindenki megtalálhassa saját válaszait a saját kérdéseire.

  • Jelentkezz Te is előadónak!

Szívesen fogadjuk lelkes amatőrök, más cégek, vagy az felsőoktatás területéről érkező szakmabeliek jelentkezését egy előadás megtartására. Nem kell profinak lenni, sem profi előadónak. Jó lehetőség, hogy átadj tudást, illetve az előadás utáni beszélgetésekben, vitákban tanulj másoktól. Célunk, hogy az egyéni tudást közösségi tudássá alakítsuk.