Hogyan válogatnak a munkaadók?

Megosztás

Ha informatikus vagy, menő helyen dolgozol, heti 2-3 megkeresést kapsz fejvadászoktól, akkor úgy érezheted, nyeregben vagy. Ha azonban hosszabb távra tervezel (amikor már nem biztos, hogy a mostanihoz hasonló lesz az informatikusok iránti kereslet), vagy külföldön szeretnél munkát vállalni, érdemes kicsit megnézni, hogyan döntik el a munkaadót, kinek adják meg az esélyt.

A népszerű, divatos cégek rengeteg önéletrajzot kapnak. Nem ritkaság, hogy egy meghirdetett állásra 1000 jelentkezés is érkezzen. (A világ „legvágyottabb munkahelye” a Google évi 1 millió CV-t kap.) A legtöbb vállalatnál szóba sem jöhet, hogy valaki az összes beérkezett anyagot rendesen átnézze szűrje. Egyre gyakoribb, hogy valamilyen célszoftveren eresztik át az oldalakat. Ezek a programok leginkább bizonyos kulcsszavakat keresnek,  illetve eleve kiselejtezik azokat a jelentkezőket, aki nem rendelkeznek a megkövetelt képzettséggel. (Természetesen könnyen lehet, hogy valójában ők lennének az ideális jelöltek.)

Hiba volna azt gondolni, hogy mindenért a szoftverek a felelősek. Néha egészen riasztó dolgok derülnek ki a toborzást végzők munkamódszereiről is. Hallottunk olyanról, hogy egy vezető kizárólag csak a színes papírra nyomtatott önéletrajzokat nézi meg, de előfordult olyan is, hogy a fűzőgéppel összekapcsolt pályázatokat olvasás nélkül elutasították.

Aki ma elektronikusan ad be CV-t, annak ismernie kell az értékelési rendszer működését, és ennek megfelelően mindent meg kell tennie, hogy anyagát ne nyelje el egy „fekete lyuk”. A szakértők szerint a leghatékonyabb egy olyan, mindössze egy oldalas CV, ami tartalmazza valamennyi, az állásleírásban szereplő kulcsszót. Garanciát azonban még ez sem jelent arra, hogy az interjúra behívottak közé kerülj. Jól teszed, ha beveted minden kapcsolatépítési képességedet, és közvetlenül kapcsolatba kerülsz a cég toborzási vezetőjével. (Ez Magyarországon egyáltalán nem könnyű, mert a cégek többsége „anonim” állásközvetítő, toborzó cégeken keresztül keresi az új munkatársakat.)

Gyakran előfordul azonban, hogy egyáltalán nem könnyű megismerni a álláspályázatot kiíró cég valós igényeit. Az állásleírások jelentős része nem professzionális. Ezek nem a valós igényeket, elvárásokat tartalmazzák, hanem telezsúfolják őket felesleges dolgokkal. Ezek a szükségtelen akadályok gyakran éppen a legjobb jelölteket riasztják el.

A Unify Lab szerencsére nem nem így működik. A mi létszámunk nem éri el a 90 főt, nem vagyunk „szoftvergyár”, még akkora szervezet vagyunk, hogy mindenki ismer mindenkit.  Nem kapunk ezerszámra CV-ket sem. Hozzánk nyugodtan jelentkezhetsz, pályázatodat egész biztosan nem gépek, hanem leendő kollégáid fogják értékelni.